Σούπα τραχανά με πράσινες ελιές Πηλίου
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. τραχανά
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 τομάτες κόκκινες
- ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού
- φασκόμηλο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας
- ελιές πράσινες σε φέτες
- αλάτι – πιπέρι
Σούπα τραχανά με πράσινες ελιές Πηλίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο 1-2 λεπτά να ροδίσουν, προσθέτετε την τομάτα και τα υπόλοιπα υλικά, το φασκόμηλο, τον τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι εκτός από τις ελιές.
Εν συνεχεία προσθέτετε 1 λίτρο νερό και το αφήνετε να βράσει 15 με 20 λεπτά.
Σερβίρετε την σούπα και ρίχνετε τις ελιές από πάνω.