Σκορδομακάρονα με ελιές Καλαμών
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- 2 – 4 άτοµα
- 1/2 κιλό µακαρόνια χονδρά
- 3 τοµάτες ψιλοκοµµένες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένο
- 5-6 φύλλα βασιλικό ψιλοκοµµένο
- 1/2 φλυτζάνι εξαιρ. παρθ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ελιές
- αλάτι – πιπέρι
- 100 γρ. τυρί παρµεζάνα τριµµένη
Σκορδοµακάρονα µε ελιές Καλαμών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε το κρεµµύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη τοµάτα, το βασιλικό, τις ελιές, αλάτι – πιπέρι και αφήνετε να ψηθούν για 8 –10 λεπτά περίπου.
Aφού βράσετε τα µακαρόνια για 7-8 λεπτά περίπου σε αλατισµένο νερό, τα κρυώνετε και τα βάζετε στη κατσαρόλα µε τη σάλτσα. Aνακατεύετε και τα σερβίρετε καυτά πασπαλισµένα µε τυρί παρµεζάνα.