Πατάτες φούρνου με ελιές Καλαμών
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ψιλοκομμένο
- 1 τομάτα κόκκινη
- ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελιές
- Kαλαμών σε ροδέλες
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Πατάτες φούρνου με ελιές Καλαμών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε φέτες και τις πλένετε.
Τις αλατοπιπερώνετε, τις βάζετε σ’ ένα πυρέξ και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο,
την τομάτα, τις ελιές, το σκόρδο και τέλος το ελαιόλαδο.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό.
Οι πατάτες φούρνου με ελιές Καλαμών συνοδεύουν ιδανικά ψάρι και κρέας.