Λιόψωμο με λιαστές τομάτες
ΓΙΑ: 2 φρατζόλες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι (ολικής άλεσης)
- ½ κουταλάκι σκόρδο (σκόνη)
- 45 γρ. μαγιά μπύρας (νωπή)
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 150 γρ. ελιές μαύρες θρούμπες ψιλοκομμένες
- 6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ½ φλυτζάνι χλιαρό νερό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- Αλάτι
Λιόψωμο με λιαστές τομάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά σε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια. Μόλις ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές τομάτες.
Ξαναζυμώνουμε καλά και πλάθουμε από τη ζύμη δύο φρατζόλες. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαμαρίνα, που προηγουμένως έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε τις φρατζόλες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν. Μόλις διπλασιαστεί ό όγκος τους, τις χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, τις αλείφουμε με το πινέλο με λίγο νερό, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά) και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.