Λαυράκι Σπετσιώτα με πράσινες ελιές
ΓΙΑ: 2 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 2 λαυράκια
- 2 τομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες σε ροδέλες
- αλάτι – πιπέρι
Λαυράκι Σπετσιώτα με πράσινες ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχετε καθαρίσει το ψάρι, το χαράσσετε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαίρι και από τις 2 πλευρές και το τοποθετείτε σ’ ένα μικρό ταψάκι.
Tο αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το σκόρδο και τον μαϊντανό, προσέχοντας να μπει και στην κοιλιά του και στις εγκοπές που έχετε χαράξει.
Αφού προσθέσετε την τομάτα και το λάδι, το ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 8 με 10 λεπτά.
Μυστικά:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκεία σας, π.χ. τσιπούρα, συναγρίδα, σφυρίδα.