Κρεμμύδια γεμιστά με πράσινες ελιές και ρόδι
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- 8 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 200 γρ. χαλούμι
- ή τυρί φέτα
- 1 κουτ. σούπας μάραθο
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ελιές
- πράσινες σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
Κρεμμύδια γεμιστά με πράσινες ελιές και ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το επάνω μέρος του κάθε κρεμμυδιού, αδειάζουμε την ψύχα του (όπως κάνουμε στις γεμιστές τομάτες) και την ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σ‘ ένα τηγάνι το λάδι και την ψύχα κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί, το μάραθο, τις ελιές και το σκόρδο, τα ρόδια, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε για ένα λεπτό να ανακατευτούν τα αρώματα μεταξύ τους.
Γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά.