Κοτόπουλο στο τηγάνι με ελιές
ΓΙΑ: 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 φρέσκες τομάτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. μαύρες ελιές
- 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
- 159 ml ζωμός λαχανικών
- 100 ml λευκό κρασί
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι πιπερόριζα (σκόνη)
- Αλάτι, πιπέρι
Κοτόπουλο στο τηγάνι με ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να σωθεί το υγρό του. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε την πιπερόριζα, το αλάτι, τη δάφνη και βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Λίγο πριν τελειώσει, κόβουμε τις τομάτες σε τέσσερα κομμάτια και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Ζεματάμε τις ελιές σε λίγο νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό ένα τέταρτο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με σαλάτα λάχανο αφού το πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.