Kοφτό μακαρονάκι με σουπιές ή καλαμάρια και μαύρες ελιές Αμφίσσης
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό µακαρονάκι κοφτό
- 250 γρ. σουπιές (ή καλαµάρια χονδροκοµµένα)
- 2 τοµάτες ψιλοκοµµένες
- 2 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
- 2 κουτ. σούπας ελιές Αµφίσσης µαύρες
- 3-4 φύλλα δυόσµο ψιλοκοµµένο
- 1/2 φλυτζάνι εξαιρ. παρθ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Kοφτό μακαρονάκι με σουπιές ή καλαμάρια και μαύρες ελιές Αμφίσσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα βάζετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνετε το κρεµµύδι. Aνακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε τη τοµάτα, το δυόσµο, τις ελιές κοµµένες σε κοµµάτια, αλάτι- πιπέρι, τις σουπιές (ή τα καλαµάρια) και αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το κοφτό µακαρονάκι και 3 φλυτζάνια νερό, αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά και είναι έτοιµο για σερβίρισµα.