Φασολάδα Πηλιορίτικη με λουκάνικο και ελιές θρούμπες
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό χονδρά φασόλια
- 200 γρ. λουκάνικα
- χωριάτικα
- 2 τομάτες κόκκινες
- ψιλοκομμένες
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. σούπας σέλινο
- χονδροκομμένο
- 2 κουτ. σούπας
- ελιές θρούμπες
- 2 καρότα κομμένα
- σε φέτες
- αλάτι – πιπέρι
Φασολάδα Πηλιορίτικη με λουκάνικο και ελιές θρούμπες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα φασόλια σ’ ένα μπολ με νερό 5 με 6 ώρες πριν για να φουσκώσουν, κατόπιν τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό (περίπου ένα λίτρο), αφήνετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά: τις τομάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το σέλινο, τις ελιές, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα λουκάνικα, που τα έχετε ήδη κόψει σε χονδρά κομμάτια και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστή.