Ελιές τηγανιτές σε κουρκούτι
ΓΙΑ: 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 ποτήρι μικρό μπύρα
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 3 κουταλιές τριμμένο τυρί
- 3-4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- Λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι
Ελιές τηγανιτές σε κουρκούτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες γεμιστές ελιές, οι οποίες όμως είναι μικρές.
Εάν θέλουμε μεγαλύτερες, προμηθευόμαστε μεγάλες πράσινες ελιές, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις γεμίζουμε με ψητή πιπεριά Φλωρίνης (βάζο) και λίγο μπέικον.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τις ελιές μία – μία στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε.
Τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές για ορεκτικό.