Μελιτζανόπιτα με ελιές
ΓΙΑ: 12 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
- 4 μελιτζάνες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 φρέσκες τομάτες
- 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 κουταλιές τραχανάς ή ρύζι
- 400 γρ. τυρί φέτα
- 150 γρ. ελιές πράσινες ροδέλες
- 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 6 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
Μελιτζανόπιτα με ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε καλά με τα χέρια.
Σωτάρουμε στο λάδι τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε τις ελιές, το βασιλικό, τον μαϊντανό, τη φέτα, τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο, το αλείφουμε με το πινέλο με λάδι, απλώνουμε κατά μήκος λίγο από τη γέμιση, ρίχνουμε τον τραχανά ή το ρύζι πασπαλιστά και τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό.
Το τοποθετούμε στριφτά στο ταψί αρχίζοντας από την άκρη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Αλείφουμε στο τέλος τα φύλλα με λίγο λάδι με το πινέλο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.