Μύδια αχνιστά με ελιές γεμιστές
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μύδια
- 2 τομάτες κόκκινες
- ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελιές
- γεμιστές με πιπεριά
- φλυτζάνι ούζο
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Μύδια αχνιστά με ελιές γεμιστές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και το σκόρδο και προσθέτετε τα μύδια πλυμένα. Αφήνετε 1-2 λεπτά με κλειστό καπάκι να ψηθούν, κατόπιν τα σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε τον μαϊντανό, τις τομάτες, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να ψηθούν 2-3 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμα.
Πετάξτε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
Σερβίρονται καυτά.